Kúpiť skateboard – e-shop

Sprievodca výberom
longboardov


Longboardy  >  Kedy zvoliť longboard a kedy mini board?

Kedy zvoliť longboard a kedy mini board?

Longboard je dlhšia doska, ktoré umožňuje stabilnú a pohodlnú jazdu. Dá sa na ňom ísť rýchlo a je v podstate univerzálny - využijete ho v meste i pri zjazde. A pocit ako na surfe tiež nie je na zahodenie!

Longboard je doska takmer dvakrát dlhšia ako populárny mini skateboard. Zvyčajne meria okolo metra, je postavený na širších truckoch a má väčšie kolieska so špecifickou tvrdosťou (odlišujú sa podľa štýlu jazdy budúceho majiteľa).

Longboard je vďaka svojim parametrom vhodný do mestskej premávky i na kopce. Lepšie longboardy umožňujú aj zdolávanie hrozivo vyzerajúcich kopcov, musia mať ale kvalitné kolesá a trucky.

Bežný longboard je určený predovšetkým na tradičné zjazdy, ale zvládne aj kopce v mestách a obciach. Iba na hory a dlhšie zjazdové trasy sa neodporúča. Stabilita a pohodlie longboardu dovoľuje aj dancing, čo na mini skateboarde nejde.

Pre začiatok skúste mini skateboard

Pokiaľ ale začínate, bude pre vás ideálna voľba mini skateboard. Zvládnete s ním aj pokročilejšie jazdy po meste a crusing po menších kopcoch. Dôležitá je pevná doska skateboardu, ktorá ho udrží aj pri vyšších rýchlostiach, a umožní aj menšie zjazdy. Vďaka truckom sa dá s mini skateboardom lepšie manévrovať ako s klasickým skejtom. Týmito reakciami sa doska približuje longboardu.

Keď to zhrnieme, mini board je ľahký a skladný, perfektný na dopravu po meste, pretože sa zmestí aj do batohu. Napriek malým rozmerom je stabilný a ľahko ovládateľný. Iste vás poteší aj jeho cena, ktorá je medzi skejtami najnižšia.

So stúpajúcim sebavedomím môžete pozvoľna prejsť na dlhšiu dosku - longboard.

Zdieľajte článok



Odporúčame longboardy





Ďalšie novinky

Kedy zvoliť longboard a kedy mini board?

Longboard je dlhšia doska, ktoré umožňuje stabilnú a pohodlnú jazdu. Dá sa na ňom ísť rýchlo a je v podstate univerzálny - využijete ho v meste i pri zjazde. A pocit ako na surfe tiež nie je na zahodenie!

Skateboard, longboard, pennyboard, waveboard... Čo vybrať?

Skateboard je zábava, životný štýl a adrenalín pre veľa detí, tínedžerov i dospelých. Medzi doskami je stále najviac rozšírený, aj keď mu už "šliape na päty" dlhší a rýchlejší longboard. A tiež pennyboard, waveboard...

Najlacnejšie longboardy 2016

Longboard je trend dnešnej doby. Ak zbožňujete jazdu na skateboarde alebo surfe, práve stojíte pred niečím, čo vás určite tiež osloví. Spoznajte longboarding zblízka a nechajte sa ním pohltiť ako veľa ľudí pred vami.

Na longboarde do školy, práce alebo na nákupy

Longboarding zažil za posledné roky neuveriteľný boom. Využitie longboardu je rozmanité. Poslúži aj ako užitočný a praktický dopravný prostriedok, s ktorým môžete vyraziť do školy, práce, obchodu alebo večer za priateľmi.

všetky novinky